‘MON RÊVE’ BIJ ANN & MARC VAN BUNDEREN IN ZAAMSLAG
Wonen tussen antiek en curiosa…
Ann & Marc van Bunderen uit Zaamslag hebben een gezamenlijke hobby om curiosa te verzamelen. Ze zijn niet persé op zoek naar antiek, maar wel dat het in de sfeer past die ze voor ogen hebben. Hun woning was vroeger een aardappelschuur, maar werd tijdens de jaren ‘60 tot woonhuis verbouwd. Ze wonen tussen Franse en Engelse antieke spullen, elk stuk met een eigen verhaal. Ze zijn trots op hun interieur en huis, dat zij zelf ook verbouwd hebben. Ze wilden hun bijzondere interieur, maar ook hun kookkunsten graag met anderen gaan delen.
Samen met een vriend op kookles…
Een vriend nodigde Marc een keer uit om met hem mee op kookles te gaan. Na enige aarzeling is hij uiteindelijk toch met hem mee op les gegaan. Marc werkt in de bouw, hij verkoopt woningen voor een Belgisch bouwbedrijf. Naast deze werkzaamheden vindt hij koken hartstikke leuk. Ann heeft altijd met veel plezier als gastvrouw gewerkt. Zo ontstond het idee om thuis een huiskamerrestaurant te openen.
Ontstaan uit liefde voor eten, drinken en interieur…
Het is een droom die ongeveer zeven jaar geleden voor Ann & Marc uitkwam. Een restaurant met één rijk aangeklede tafel, dat je niet zo vaak tegen komt. Maar wel bij hun sfeervolle huiskamerrestaurant Mon Rêve. Ontstaan uit een passie voor koken, gecombineerd met een voorliefde voor interieurstyling. Met deze laatstgenoemde hobby creëerden zij een romantisch interieur uit een mix van een Franse stijl en een Engelse touch. De liefde van Ann & Marc voor Frankrijk komt zeker ook terug in de gerechten die zij voor hun tafelgasten bereiden.
Oog voor de kleinste details…
Marc schrijft alle voor jou bereide recepten in een schrift. Zo houdt hij precies bij wat je bij hen gegeten hebt, zodat hij een volgende keer weer andere gerechtjes voor je kan klaar maken. Ann houdt van een perfect gedekte tafel en maakt hier veel werk van. Ze stijft zelf het tafellinnen met een kant en klaar stijfsel dat ze met water aanlengt. De linnen servetten gaan hierin waarna ze deze op een rekje laat drogen en vervolgens strijkt. Voor haar moet alles precies kloppen, de kleinste details vallen Ann op. Ze zorgt er voor dat alles goed proper is en gaat hierbij zeer grondig en secuur te werk. Ze poleert de glazen en maakt het bestek glanzend.
Aan twee kanten mooi uitzicht…
Tot 1695 was op de plek van Mon Rêve de zee te zien, maar nu krijg je zowel aan de voor- als achterzijde een mooi en wijds uitzicht op de polder terwijl je er dineert. Een meer dan honderdjarige boom (es) in de hoek van de tuin vertelt het verhaal van het verleden en heden. Dit sluit precies aan zoals zij jou als gast een Frans vijfgangendiner willen laten beleven, waarbij Ann op haar blote voeten serveert. Ze willen dat je net zoals zijzelf volledig tot rust komt en intens geniet van al het lekkers dat zij je voorschotelen.
Streek- en seizoensproducten…
Ann & Marc kopen alle ingrediënten bij lokale ondernemers. Ann doet de boodschappen en is gastvrouw, terwijl Marc als kok de Franse keuken graag met streekproducten zoals de typisch Zeeuwse zeekraal en lamsoortjes combineert. Aan hun tafel kunnen vier tot veertien personen plaats nemen om te genieten van een door hen bedacht en bereid menu, dit kan voor zowel diner als lunch. Marc bereidt de menu’s met verse seizoensproducten, dit zorgt elke keer weer voor een bijzondere variëteit. Ze willen je producten laten proeven die je zelf niet zo maar op tafel zou zetten, waaronder diverse visgerechten en groenten zoals aardpeer of pastinaak.
Ann & Marc kopen alle ingrediënten bij lokale ondernemers. Ann doet de boodschappen en is gastvrouw, terwijl Marc als kok de Franse keuken graag met streekproducten zoals de typisch Zeeuwse zeekraal en lamsoortjes combineert. Aan hun tafel kunnen vier tot veertien personen plaats nemen om te genieten van een door hen bedacht en bereid menu, dit kan voor zowel diner als lunch. Marc bereidt de menu’s met verse seizoensproducten, dit zorgt elke keer weer voor een bijzondere variëteit. Ze willen je producten laten proeven die je zelf niet zo maar op tafel zou zetten, waaronder diverse visgerechten en groenten zoals aardpeer of pastinaak.
Romantisch dineren of lunchen…
Je boekt voor een door jou zelf gekozen gezelschap. Ann & Marc koken uitsluitend voor besloten groepen je komt dus niet met onbekenden aan tafel te zitten. Je eventuele dieetwensen zijn vooraf bespreekbaar. Ze zien het als een uitdaging om je het naar de zin te maken, ze zorgen voor bijbehorende muziek, romantisch licht en in de winter voor haardvuur.
Kook- en televiesterren…
Omroep Max ontdekte in 2019 huiskamerrestaurant Mon Rêve en nodigde Ann & Marc van Bunderen uit om deel te nemen aan het tv-programma ‘Uit mijn keuken’. Ben je benieuwd op welke plaats zij eindigden, de uitzending van 22 augustus 2019 die zich bij Mon Rêve af speelde is terug te kijken via deze link: https://www.npostart.nl/uit-mijn…/22-08-2019/POW_04322780.
Praktisch…
Ben je toe aan een bijzondere culinaire ervaring, wordt dan tafelgast bij Mon Rêve aan de Kwakkel in Zaamslag. Het huiskamerrestaurant is zeven dagen per week op reservering geopend. Binnen is het rookvrij en enkel contante betaling is mogelijk. Lunchen kan vanaf 13 uur en dineren vanaf 18 uur. Maar op lunchtijd is het ook mogelijk gebruik te maken van de dinerformule. Voor meer informatie zijn Ann & Marc van Bunderen bereikbaar via 06-44620631 / 06-53215685 of via morann@zeelandnet.nl. Of neem een kijkje op www.restaurantmonreve.nl.
Foto: Chris van Dijke uit Zoetermeer.
Tekst & layout: Rosette de Schaap