Van Zeeuws-Vlaanderen naar Parijs en de Côte d’Azur…
Arie van Prooijen is geboren en getogen in Oostburg maar is tegenwoordig woonachtig in Zuiddorpe. Hij rondde in 1980 een studie aan de Middelbare Horeca School (MHS) in Wageningen af en vertrok naar Parijs. Dit avontuur bracht hem bij Au Pressoir, een twee sterren restaurant uit die tijd. Arie volgde in Parijs een patisserie opleiding bij Lenôtre waarna hij naar Zuid-Frankrijk vertrok. In de Côte d’Azur werkte hij o.a. bij le Cap Estel in Èze-sur-Mer en bij la Voile d’or in Saint-Jean-Cap-Ferrat. Deze jobs waren een verrijking om zijn culinaire kennis te kunnen verfijnen. Een mijlpijl voor Arie was dat hij onder de vleugels van zijn Japanse chef in 1985 een eervolle vermelding kreeg op de ‘Grand prix culinaire international Auguste Escoffier’. Dit werd o.a. gejureerd door een oud-leerling van werelds grootste chef – Auguste Escoffier – van wie in dit jaar zijn vijftigste sterfdag werd herdacht. Dit maakte het voor Arie extra bijzonder.
Chef op internationaal niveau…
Inmiddels heeft Arie van Prooijen een behoorlijke internationale horeca-carrière achter de rug, zowel in de keuken als bij toeleveranciers. Na zijn culinaire tour kwam hij eind jaren negentig weer terug in Zeeuws-Vlaanderen. In 2008 besloot hij om naast zijn fulltime baan bij een horecagroothandel in Gent een culinair adviesburo te starten. Hiermee was Het Kook-Ateljee geboren. De opzet hiervan was om kleine caterings, kookworkshops en culinair advies – ook aan huis – te gaan geven. De kracht van Arie is dat hij jouw wensen vertaalt naar een culinair concept dat bij jou past. Hij biedt een scala aan culinaire mogelijkheden aan, waaronder biologisch koken, food events en eigenlijk gewoon alles wat met food te maken heeft. Deze variatie op culinair gebied vindt Arie super leuk en maakt hem enthousiast. In de loop van tijd heeft hij een flinke vaste klantenkring opgebouwd die culinaire activiteiten aan hem toevertrouwt.
Een reizende chef…
Ook is Arie van Prooijen een specialist voor BBQ en Outdoor Cooking. Hij werkt sinds een aantal jaren als demo-chef voor Big Green Egg Belgium. Zodra het binnen de RIVM regelgeving en die van de Vlaamse Veiligheidsraad past, geeft hij namens dit bedrijf de culinaire workshop ‘On The Road’. Sinds mei 2016 reist hij ook graag met zijn foodtruck naar jou op events op locatie. Zijn foodtruck is multifunctioneel, van een toonaangevende keuken tot Franse crêperie.
Met lekkernijen op locatie en aan huis…
Helaas hebben veel van de genoemde activiteiten dit jaar niet kunnen plaats vinden. Samen met Mia Dieleman van Mia’s Restaurant & Lounge aan de Kanaalkade in Axel heeft Arie besloten om toch een beetje gezelligheid in Axel te brengen. Tijdens december staat hij met zijn foodtruck elke vrijdag, zaterdag en zondag bij Mia’s met verse oliebollen, diverse crêpes, en appelbeignets. En natuurlijk met een lekkere koffie to go. De foodtruck staat van 9.30 tot 17 uur op de parking bij Mia’s. Bestellen kan via 06-10626565 of ter plekke bij Arie. Op vrijdag is er speciaal voor bedrijven ‘de vrijdagmiddagbollen formule’ bedacht. Bij een bestelling vanaf 25 euro wordt er in Axel, Westdorpe, Zuiddorpe, Koewacht en Terneuzen tussen 14.30 en 16.00 gratis bezorgd. Daarnaast biedt het team van Mia’s op vrijdag- en zaterdagavond een ‘Drive Thru’ aan, met special frites, hotdogs en milkshakes. In de week van 26 tot 31 december is Arie ook nog flink wat oliebollen aan het bakken, de foodtruck is dan dagelijks geopend. Voor meer info is Arie van Prooijen bereikbaar via 06-10626565 en/of info@kookateljee.nl. Of neem eens een kijkje op www.kookateljee.nl en/of https://www.facebook.com/Het-Kook-Ateljee-